Het DITSS Innovation en Data Lab (DDIL) bevindt zich in ’s-Hertogenbosch bij JADS (Jheronimus Academy of Data Science) in het voormalige klooster Marienburg. DDIL is gehuisvest in de Manresavleugel op de zolderverdieping van het pand. DDIL is een basisvoorziening voor technologie-experimenten en -innovaties rondom het bedenken van nieuwe samenwerkingsconcepten.

DDIL: de innovatieve bouwplaats van DITSS
De DDIL-ruimte is in principe niet bedoeld als basis voor regulier overleg. De ruimte is zodanig vormgegeven dat het uitdaagt tot andere manieren van denken en andere samenwerkingsvormen. De honderd vierkante meter tellende ruimte bevat veel, technische, voorzieningen, is sfeervol ingericht en flexibel in te delen. Naast enkele afzonderlijke zitjes voor vier tot zes personen is de ruimte geschikt voor maximaal twintig personen. Binnen het complex zijn verder nog voldoende mogelijkheden om apart in (sub)groepjes met elkaar te praten. Ook is er volop gelegenheid om in de directe omgeving te lunchen.

In verband met COVID-19 zijn in de DDIL-ruimte alle noodzakelijk maatregelen genomen om elkaar te kunnen ontmoeten als dat nodig is. Zo is er voldoende afstand tussen de verschillende werkplekken gecreëerd door 1,5 meter afstand aan te houden of door het plaatsen van spatschermen. In de DDIL-ruimte is het nu mogelijk om met maximaal vijftien personen coronaproof te kunnen werken. Ondanks deze maatregelen blijft het de eigen verantwoordelijkheid van de gebruikers van deze ruimte om de regels in acht te nemen.

Wilt u deze bijzondere ruimte reserveren stuur dan een mail naar: ddil@ditss.nl.

JADS ligt aan de Sint Janssingel 92 in Den Bosch op vijf minuten lopen van het station. U kunt in de buurt van het pand parkeren of gebruik maken van een van de twee parkeergarages die op enkele minuten loopafstand liggen. Ook beschikt Den Bosch over een transferium.

Het DITSS Innovation en Data Lab is zodanig vormgegeven dat het uitdaagt tot andere denkkracht en samenwerkingsvormen. Uiteraard is hierbij in deze tijd rekening gehouden met de maatregelen die nodig zijn om de ruimte coronaproof te maken.